Life cycle in Sayllapata
Study of the Peasant Culture of the Sayllapata District
DOI:
https://doi.org/10.36901/allpanchis.v4i4.362Keywords:
Paucartambo-CuscoAbstract
The District of Sayllapata is located to the south of the Province of Paucartambo, Department of Cusco. It is a high ravine, at 3,400 meters above sea level, with a cold climate, with periodic rains in spring and intense frosts in winter; Its temperature varies according to the seasons of the year and the thermal average is 14 degrees centigrade. Hailstorms that cause the death of small domestic animals are notable; sometimes there are also persistent snowfalls. It is an agricultural and livestock region; As main products we find: potatoes of different varieties and on a smaller scale quinoa, geese, smooth, barley and cañihua. In livestock: cattle, pigs, sheep, etc.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 1972 Allpanchis

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Los trabajos publicados están sujetos a la licencia de Creative Commons versión 4.0 bajo las siguientes condiciones: CC-by: Se permite la posibilidad de copiar, distribuir, exhibir, y producir obras derivadas, siempre y cuando se reconozca y cite al autor y la fuente correctamente.
Los lectores pueden acceder gratuitamente a los contenidos de la revista siempre que no vulneren las restricciones anteriormente explicadas.
Los autores mantienen sus derechos de autor (copyright) al publicar en Allpanchis. Ceden, a su vez, por un periodo de 10 años los derechos de publicación (publishing rights) de la versión aceptada (accepted version) y publicada (published version) para la publicación impresa en el número acordado y de manera virtual sin límite de tiempo. En caso los autores u otroa editores deseen republicar el artículo, se debe solicitar el permiso necesario de Allpanchis. Sucedida esa situación, se agradece remitir la información de la republicación (un ejemplar impreso o, si es solamente virtual, el respectivo enlace).
Los autores pueden guardar el archivo de las versiones enviadas (submitted version), aceptada (accepted version) y publicada (published version) en modalidad de autorarchivo, en repositorios institucionales, temáticos o sitios web personales).